FORUM MIESZKAŃCÓW
Nie jesteś zalogowany na forum.
Strony: 1
Wiem, że jest jeszcze trochę czasu nim się wszyscy sprowadzimy ale można już poruszyć pewne ważne tematy. Myślę, że jednym z nich jest oczywiście internet. Do tej pory najlepszym dostawcą internetu i telewizji z jakim miałem do czynienia był UPC i chętnie znów bym z ich usług skorzystał. Podobno zakładają jedną skrzynkę na minimum 4 mieszkania, szukam zatem innych chętnych Zgłaszajcie się pod tym postem lub jeżeli macie inne propozycje co do dostawcy internetu to podzielcie się nimi
Na pewno jesteśmy chętni, pytanie czy UPC będzie chętnę ciągnać kable. Zebrałem informacje o dostępnym dostawcy na osiedlu - podobno radiowo jest strasznie, z drugiej strony Telsat poinformował mnie, że do osiedla jest dociągnięty światłowód.
Przysłali mi ofertę:
W każdym z oferowanych pakietów, w abonamencie zawiera się gwarancja
prędkości, stały publiczny adres IP, pomoc informatyczną i serwis
techniczny 365 dni w roku.Czas trwania umowy to 24 miesiące.
Internet 100Mbit/s abonament miesięczny 60zł.
Internet 150Mbit/s abonament miesięczny do 70zł.
Internet 200Mbit/s abonament miesięczny to 80zł.Internet 100Mbit/s + pakiet TV komfort 9122 kanały w tym 34HD)- 80zł.
Internet 150Mbit/s + pakiet TV komfort 88zł.
Internet 200Mbit/s + pakiet TV komfort 90zł.Internet 100Mbir/s + pakiet TV prestiż HD (166kanały w tym 49HD)-100zł.
Internet 150Mbir/s + pakiet TV prestiż HD-105zł.
Internet 200Mbir/s + pakiet TV prestiż HD-110zł.Internet 100Mbit/s + pakiet TV max HD (193kanały w tym 64HD)-120zł.
Internet 150Mbit/s + pakiet TV max HD-125zł.
Internet 200Mbit/s + pakiet TV max HD-130zł.Do każdego z pakietów można dodać multirum z tym samym pakietem co na
głównym dekoderze w cenie 20 złotych miesięcznie.
W naszej ofercie posiadamy tez pakiety HBO i Canal+
A co z tym osiedlowa.pl?
Podobno nie wszyscy mamy połączenie światłowodowe. U mnie akurat jest. W takim wypadku nie bedzie potrzeby instalowania niczego na dachu? Wtedy po cholerę poszło tyle kabli na dach?
Maciej
Wiadomość dodana po 3 h 15 min 24 s:
Aa ok telsat to jest właśnie ta osiedlowa.pl
Z tymi kablami na dach mam na myśli podłączenie dla tv
I co??? Ruszył ktoś coś z tym internetem??
Rozmawiałem z nimi na koniec października, podobno nie mają jeszcze prądu na jakimś urządzeniu po drodze na osiedle, powiedzieli, że będzie w ciągu 2-3 tygodni.
Co do światłowodów w mieszkaniach - u mnie nie ma, są tylko dwie skrętki UTP, więc osiedlowa ma zakładać.
Strony: 1
[ Wygenerowano w 0.024 sekund, wykonano 8 zapytań - Pamięć użyta: 628.27 kB (Maksimum: 709.98 kB) ]