FORUM MIESZKAŃCÓW
Nie jesteś zalogowany na forum.
Strony: 1
Temat na wszystkie rzeczy które niedotyczą bezpośrednio mieszkań:
1. Wiecie może, czy deweloper będzie stawiał oświetlenie na osiedlu?
2. Proponuję abyśmy kolektywnie dokonali zakupu numerów na drzwi/ścianę/lampkę nad drzwiami (do uzgodnienia), oraz skrzynek na listy - w momencie kiedy wszystkie będą jednakowe na pewno wyglądało by to zdecydowanie lepiej niż w momencie kiedy każdy kupi sobie inne.
Hej,
Wydaje mi się, że jest to dobry pomysł - pytanie tylko jak wygląda kwestia numeracji?
Na protokole mam numer 34, na umowie na prąd 34/1B.
Jak to wygląda u Was?
Ja na umowie mam numer działki - muszę to zmienić, dostałem od dewelopera skan nadania tymczasowego adresu.
Swoją drogą, wiecie czy po śmietniki mamy się zgłosić samodzielnie do gimny, czy zarządca osiedla to zrobi? Czy może kupić samemu?
Hej,
Ja dostałam skan zawiadomienia od gminy o nadaniu adresów, wynika z niego ( i tak też mi tłumaczono w Biurze Dewelopera), że każde mieszkanie ma osobny numer, nie bedzie to np. 50/1 tylko 50 jak często jest przy domkach jednorodzinnych. Co do śmietników to dobre pytanie, kwestia tego czy spółdzielnia, ktora ma zarzadzac naszym osiedlem podejmie się tematu jeszcze przed odbiorem inspektoratu budowlanego. Tak poza tym, to gdzie można przywieść te skrzynki?
My mamy numer 27 i to już raczej ostatecznie. Przykleiliśmy sobie prosty numerek na lampę aby firmy dowożące nam materiały do wykończenia wiedziały gdzie parkować.
Ja mam natomiast pytanie co do skrzynek na listy: gdzie macie zamiar przywiercić?
Kontaktował się już ktoś może z zarządca budynku?
Również jestem ciekawa tego, czy będzie jakiekolwiek oświetlenie na zewnątrz bo niestety nic wieczorami nie widać.
Jestem za jeśli chodzi o numerki i skrzynki, dziwnie by wyglądało jakby każdy mial inne
Strony: 1
[ Wygenerowano w 0.020 sekund, wykonano 10 zapytań - Pamięć użyta: 626.2 kB (Maksimum: 713.3 kB) ]